Kurzemes Vārds

13:47 Ceturtdiena, 27. jūnijs
LAT RUS

Jums ir iespēja iegādāties laikraksta elektroniskās versijas abonementu (abonementa cena 1 dienai – EUR 0,50, 30 dienām – EUR 6,83).
Lai lasītu avīzi digitālā formātā, Jums jābūt reģistrētam lietotājam! Kā kļūt par reģistrētu lietotāju? VIDEOPAMĀCĪBA

Aizmirsusies parole?

Varēs dancot uz gludākas grīdas

Kalvenē. Ierodoties pagastā, vairākās vietās var pamanīt lielu darbošanos – gludāks kļuvis ceļš uz Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza filiāli "Cīruļi", centrā top volejbola laukums un arī Kultūras namā pašlaik norit remontdarbi.

Kalvenes Pagasta padomes priekšsēdētājs Henrijs Junkarēns pastāstīja, ka divi tūkstoši latu izlietoti ceļa, kas ved uz "Cīruļiem", seguma uzlabošanai. Šogad no četrus kilometrus garā ceļa nogludināti divi kilometri, nākamajā gadā plānots sakārtot otru pusi. Uz šī ceļa notikušas arī vairākas auto avārijas, tāpēc abos ceļa galos novietotas ceļa zīmes maksimāla ātruma ierobežošanai.

Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, kad naudu pagasta vajadzībām ziedojušas dažas partijas, šogad līdzekļu, par kuriem veikt nepieciešamos darbus, esot mazāk. Tomēr esošā nauda tiekot lietderīgi un mērķtiecīgi izmantota, piemēram, centrā blakus futbola laukumam pašreiz top volejbola laukums, kuru varēs izmantot gan skolēni, gan pārējie pagasta iedzīvotāji. Lai bumbas neaizripotu uz ceļa un nebūtu apdraudēta cilvēka dzīvība, gar ceļa malu ir iestādīti ceriņi.

Pagasta vadītājs H.Junkarēns sacīja, ka centrs top ar katru gadu sakoptāks – lai ielas atbrīvotu no dažādiem gružiem, speciāli tiek algoti divi bezdarbnieki. Daudzdzīvokļu māju iedzīvotāji arvien vairāk ar puķēm izdaiļo palodzes un rūpējas par piemājas puķu dobēm. Bezdarbnieki un skolēni šogad sakopuši arī skolas parku. Vizuāli pievilcīgāka kļuvusi estrāde, kurai nomainīti skatuves grīdas dēļi, salabots jumts un veikti krāsošanas darbi.

Kultūras nama vadītāja Gita Johansone pastāstīja, ka pašlaik remontdarbi notiek arī Kultūras namā, kur strādnieki nodarbināti ar zāles grīdas lakošanu, pavisam ir jāuzpucē 135 kvadrātmetri. Kultūras nams ir ierīkots agrākajā muižas stallī, kur ir ļoti biezas sienas, uz kurām nepārtraukti veidojas mitruma plankumi. Lai to novērstu, uz sienām ir uzklāta speciāla krāsa, kas nelaiž cauri slapjumu. Remontēta tiek arī otra Kultūras nama zāle, kur grīdu noklāj ar linoleju. Arī skatuvei būtu nepieciešami vērienīgāki uzlabošanas darbi, diemžēl tam līdzekļu vairs nepietiek.